משלוח חינם בקנייה מעל 99 ₪

הסל שלך

הסל שלך ריק

איך נוכל לסייע לבייבי שלנו להתמודד עם אדמומיות וגירוי בעור הפנים?

איך נוכל לסייע לבייבי שלנו להתמודד עם אדמומיות וגירוי בעור הפנים?

עודכן על ידי קארין ביטרמן זנדהאוז, יועצת מדעית למותג NUK 

לתינוקות שלנו, יש תקופות של ריור מוגבר, הגורם לגירוי שמתבטא בפריחה ואדמומיות של העור סביב הפה, בדרך כלל מתחת לשפתיים באזור הסנטר, ולפעמים גם באזור הצוואר והחזה. חלק מהתינוקות מזילים רוק הרבה יותר מאחרים. התופעה נפוצה מאד בקרב תינוקות וילדים מתחת לגיל שנתיים, כאשר כמעט כל תינוק סובל ממנה, לפחות בתקופה מסוימת.

העור הינו האיבר הגדול ביותר בגופנו ויש לו תפקידים חשובים ובהם: הגנה מפני התייבשות, ויסות טמפרטורת הגוף והגנה מזיהומים. ידוע כי עורו של התינוק רגיש בהרבה מזה של מבוגר. עורו העדין והדק של התינוק נחשף לאחר הלידה, להשפעות של טמפרטורה, מזג אוויר, כימיקלים המצויים בסבון, רכיבי ריח, חומרי כביסה וחומרי צבע בהם משתמשים בבגדי התינוק – כל אלו עלולים לגרום לגירוי, יובש או פריחה. גורם נפוץ נוסף העלול לגרום לפריחה או גירוי בעור הפנים של התינוק, הוא ריור עודף.

לעיתים, פריחה כתוצאה מריר נגרמת מבקיעת שיניים או משאריות חלב-אם או תחליף חלב, שנשארו במשך זמן רב סביב הפה של התינוק. עם זאת, בדרך כלל, אין סיבה ספציפית. רוב הזמן, הפריחה בעור היא תופעה נורמלית לחלוטין ופשוט תוצאה של תינוק המזיל יותר ריר.

למה תינוקות מריירים?
האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים (AAP) מציינת כי לרוק בקרב תינוקות חשיבות בשמירה על הלחות בפה התינוק, סיוע לתינוק לבלוע ולשטוף שאריות מזון, הגנה על שיני התינוק וסיוע לליחוח המזון בזמן שהתינוק מוכן לאכול מוצקים. ריור אצל תינוקות מתחיל סביב גיל חודשיים ("השלב האוראלי"). תינוקות לומדים בתקופה זו על העולם, על ידי הכנסה לפה של כל דבר שנקרה בדרכם. המציצה והלעיסה של החפצים שהתינוק מכניס לפה, מפעילה את בלוטות הרוק וגורמת להן לעתים, לייצר יותר רוק ממה שהתינוק מסוגל לבלוע. העודפים מוצאים את דרכם החוצה וכך נוצר הריור. 

הרוק מרגיע כשהשיניים בוקעות
לקראת גיל 4 חודשים ועד גיל שנתיים מתרחש תהליך בקיעת השיניים. לרוב, ההורים מתחילים להרגיש שהבקיעה מתקרבת עקב ריור רב, כאב וחוסר נוחות של התינוק. האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים מסבירה כי ריר מרובה בזמן תהליך של בקיעת השיניים, עשוי לעזור להגן ולהרגיע את החניכיים העדינים של התינוק. 

כיצד למנוע, למזער או לטפל בפריחה כתוצאה מרוק?
מתיש להתמודד עם הפריחה כתוצאה מריר ולעתים נדמה שאין סוף לכמות הרוק שהתינוק מייצר. במקרים בהם הפריחה נגרמת על ידי גורם חיצוני, כמו בקיעת שיניים, אין הרבה מה לעשות כדי למנוע אותה, אבל ניתן להיות מוכנים ולהקל על התינוק. 
הדרך הטובה ביותר למניעה וטיפול היא לשמור על האזור נקי ויבש. 

להלן 9 טיפים שעשויים לסייע בצמצום התופעה ובטיפול בה:
1. 
נגבו את הרוק
. השתמשו במטלית בד רכה ועדינה או בחיתול טטרה, כדי לספוג את עודף הרוק לאורך היום, במטרה לשמור על האזור יבש.

2. הלבישו לתינוק סינר עמיד במים. סינר עמיד במים יכול למנוע מהרוק להגיע לחזה של התינוק ולגרות את העור.

3.  החליפו את החולצה של התינוק אם היא ספוגה ברוק. חולצה רטובה עלולה לגרות את העור. 

4.  נקו את הפנים של התינוק לאחר ההאכלה. אל תשפשפו את אזור הפנים. הספיגו מטלית רכה במים ללא סבון, נקו את הפנים וייבשו בעדינות.
5. השתמשו במוצץ מתאים. ישנם מוצצים בעלי פתחים גדולים במיוחד, המאפשרים לעורו העדין של התינוק לנשום. מוצץ ספייס של NUK, הינו דוגמה למוצץ המאפשר זרימת אוויר מקסימלית סביב הפה ומסייע לשמור על עור הפנים של התינוק יבש ונקי. 
6. בדקו את המוצצים של התינוק שלכם. כדאי לוודא שהם נקיים ולאחר חיטוי. מטעמי היגיינה ובטיחות, רצוי להחליף את המוצץ לאחר שימוש של כחודש עד חודשיים או עם הופעת סימנים ראשונים של פגם או בלאי.
7. מרחו קרם להרגעת הגירויים. במידת הצורך ניתן להתייעץ עם רופא הילדים ולהשתמש בקרם להרגעת הגירויים בעור כמו לדוגמה בקרם 'סיקסטלה' של מוסטלה, שמיועד לטיפול בגירויים קלים ובאדמומיות קלה בעור, לגוף ולפנים, הניתן למריחה גם באזור הפה. 
8. בדקו גירויים סביבתיים.  וודאו כי אתם משתמשים בחומרי כביסה ייעודיים לבגדי התינוק, למצעים ולשמיכות, עדינים ולא מגרים את עור התינוק. חשוב להימנע ממוצרים המכילים בישום ועלולים לגרום לגירוי וכן כדאי להעדיף מוצרים שהם היפואלרגניים. 
9. בחרו בגדים מתאימים. מבחינת ביגוד, העדיפו בדים נושמים כמו כותנה ופחות בדים המכילים פלסטיק או גומי העלולים ליצור סביבה לחה וחמה.
לכתבה הקודמת
לכתבה הבאה